Image

Ahir al vespre una dotzena de persones ens vam trobar al Bar Crystal, al Barri de Palau de Girona, en la segona edició del Toc de Ciència . L’any passat vam poder gaudir dels jocs d’en Fernando Blasco, que feia una estada entre nosaltres. Aquest any, la trobada l’he portada jo fonamentalment, dins del projecte de Màgia i Ciència, encara que els estudiants Judit Torrent i @reigsergi també ens van fer jocs. I per descomptat, en @pquimic. A més, Vam tenir l’assistència de dues estudiants de 1r curs de ciències, i d’un jove estudiant (Oriol) de 4rt d’ESO. Finalment, la viquipedista @lmanzanerosais i la directora de la C4D, @silviasimonr, no van voler pas faltar-hi.

Image

Al llarg d’una hora i mitja vam estat fent els jocs habituals de La Màgia de la Taula Periòdica, gaudint dels jocs de mans amb filigranes (fluorishings) de l’Oriol, i del perfeccionament dels estudiants. Jocs de cartes, jocs matemàgics, i al final, cordes.

Image

Va ser important que hi vingués gent jove, que vagi sentint la crida de la divulgació i comunicació de la ciència, sigui perquè els atrau saber algun secret màgic, sigui perquè els empeny el desig de promoure la cultura científica.

I tothom va millorar el seu coneixement de la Taula Periòdica! I ens hi vam divertit molt.

Image

Ha estat el darrer acte, per a mí, dins de la Setmana de la Ciència. Ha estat una bona experiència. I vaig millorant en aquests jocs de mans per explicar ciència, per explicar que la màgia és ciència, i per millorar la meva capacitat comunicativa i docent.

News Reporter