Fent ciència al bar: Toc de Ciència

Image

Ahir al vespre una dotzena de persones ens vam trobar al Bar Crystal, al Barri de Palau de Girona, en la segona edició del Toc de Ciència . L’any passat vam poder gaudir dels jocs d’en Fernando Blasco, que feia una estada entre nosaltres. Aquest any, la trobada l’he portada jo fonamentalment, dins del projecte de Màgia i Ciència, encara que els estudiants Judit Torrent i @reigsergi també ens van fer jocs. I per descomptat, en @pquimic. A més, Vam tenir l’assistència de dues estudiants de 1r curs de ciències, i d’un jove estudiant (Oriol) de 4rt d’ESO. Finalment, la viquipedista @lmanzanerosais i la directora de la C4D, @silviasimonr, no van voler pas faltar-hi.

Image

Al llarg d’una hora i mitja vam estat fent els jocs habituals de La Màgia de la Taula Periòdica, gaudint dels jocs de mans amb filigranes (fluorishings) de l’Oriol, i del perfeccionament dels estudiants. Jocs de cartes, jocs matemàgics, i al final, cordes.

Image

Va ser important que hi vingués gent jove, que vagi sentint la crida de la divulgació i comunicació de la ciència, sigui perquè els atrau saber algun secret màgic, sigui perquè els empeny el desig de promoure la cultura científica.

I tothom va millorar el seu coneixement de la Taula Periòdica! I ens hi vam divertit molt.

Image

Ha estat el darrer acte, per a mí, dins de la Setmana de la Ciència. Ha estat una bona experiència. I vaig millorant en aquests jocs de mans per explicar ciència, per explicar que la màgia és ciència, i per millorar la meva capacitat comunicativa i docent.