Fent matemàgia a Nins Club

Image

Abans d’ahir, divendres a la tarda vam tenir una bona sessió de matemàgia a una dotzena de nens de 2n, 3r i 4rt curs de primària, que formen part de la iniciativa NinsClub. La @silviasimonr hi està implicada a nivell organitzatiu, i en @pquimic també hi col.labora habitualment. Aquesta setmana tocava oferir jocs i curiositats a la mainada, i per això ens vam reunir durant un parell d’hores als espais de la @c4dudg al @ParcUdG.

Des dels científics trapella a les cordes, passant per algun joc de mans amb cartes i il.lusions òptiques, crec que els va agradar. També algun secret per fer rumiar les famílies… com aguantar un llapis amb la mà sense agafar-lo, o com separar una cama tinguent l’altra paral.lela a una paret.

Image

La veritat és que fer jocs de mans, màgia i il.lusions a nens és apassionant. I a més, proporciona una veritable lliçó, ja que les seves reaccions són diferents de les reaccions dels adolescents de secundària, i dels adults. Els nens són més difícils d’enganyar! No miren on vols que mirin, no pensen en allò que vols que pensin, són moguts, espabilats, agraïts.

Durant la sessió una vintena de professors de primària van assistir alguns minuts al taller, juntament amb la @silviasimonr i d’altres organitzadors. Espero haver quedat bé! Per la meva part, ja tinc ganes de tornar-hi.

Ah! i gràcies a un ajudant ben especial: en Bernat. Sense ell hagués estat força més difícil tot plegat.

Image