La Màgia de la Taula Periòdica a Terrassa

Image

Ahir vam ser amb en @pquimic a l’Escola del Carmen a Terrassa, fent l’espectacle participatiu “La Màgia de la Taula Periòdica” per als estudiants de 3r i 4rt curs d’ESO, als voltants de 180 persones.

Durant 90 minuts vam oferir una selecció de jocs de mans basats en la Taula Periòdica (en Pep Anton i jo), i també de curts experiments curiosos i espectaculars (en Pep Anton).

Image

En aquesta ocasió vam introduir la novetat de retransmetre en directe, a la pantalla de projecció multimèdia, els experiments que es feien al cim de la taula sobre l’escenari, fent servir un IPad. Ens sembla que va ajudar força a gaudir de l’espectacle, donada la configuració allargada de la sala.

Image

Com sempre, vam cridar a molts d’assistents a participar en els jocs de mans (en aquesta ocasió no vam tenir temps de fer cap joc basat en el Principi de Gilbreath, curiós!). Com sempre, vam acabar amb el joc de l’element, a partir de la idea de Martin Gardner de 4 targes amb dues opcions cada tarja.

Fer jocs participatius individuals fa que els assistents se sentit implicats en l’espectacle, encara que consumeixen temps. A Terrassa hi vam fer el Viatge de la Taula Periòdica, un joc basat en el principi de paritat, i el Baby Hummer, un joc de 4 cartes (les vam regalar, ahir!). A tothom els vam donar també fotocòpies dels científics trapella, i de la Taula Periòdica Gironina.

Image

Com a innovació per part meva, vaig fer el joc de càlcul mental de la data d’un calendari, introduint-hi les idees que en Fernando Blasco ens va mostrar dissabte passat al Caixafòrum de Girona: preguntar per la data d’aniversari. He de practicar més, però ja aconsegueixo anar força ràpid. Projectar els calendaris a la pantalla va ser també una bona idea d’en Pep Anton, ajuda a què els assistents comprovin la correcció de la resposta, i fa el joc més dinàmic.

Cal agrair l’Escola del Carmen de Terrassa. Vam tenir una excel.lent rebuda i les condicions van ser molt bones: megafonia adequada, pantalla per projectar, escenari elevat… I 180 assistents que van estar molt col.laboradors.

Gràcies Terrassa!

Per cert… en dues setmanes hem anat dos cops al Vallès… primer Sabadell, i ara Terrassa.

Ah! i com sempre fem ara… un autoretrat… millor dit.. un #selfie. Totes les fotos, al flickr: https://flic.kr/s/aHsjYuDiWp

1 thoughts on “La Màgia de la Taula Periòdica a Terrassa

Comments are closed.