La Nit de la Recerca 2014, nous jocs

Ahir va tenir lloc a la Casa de Cultura de Girona una nova edició de La Nit de la Recerca. Aquesta activitat és un projecte europeu que coordina moltes universitats i centres de recerca i de ciència de l’estat espanyol, sota la responsabilitat de la @silviasimonr. La Sílvia, companya de feina, duu a terme una gran tasca i ha convertit aquest event, que la C4DUdG organitza des de 2008, en un referent dins del cicle anual. Aquest any el lema de la RN és “Científics per a un món millor”

En general no he intervingut activament en l’organització pràctica de la RN, perquè sempre m’enganxa en un període complicat (congressos, inici de classes, etc.) i perquè la C4D compta amb la inestimable col.laboració de la Unitat de Cultura Científica de la UdG, i amb molts de voluntaris i grups divulgadors de la UdG. L’any passat ja vaig intervenit-hi activament amb un taller amb en Fernando Blasco, i aquest any hem repetit amb un taller anomenat “Juguem amb Quasicristalls”, ja que estem a l’Any Internacional de la Cristal.lografia.

Potser el que vam oferir era una mica massa complicat, ja que el perfil d’assistents és d’escolars de primària acompanyats de pares, i els materials que havíem preparat són més aviat per a secundària i batxillerat. Així i tot vam tenir una elevada participació.

Image

Aquesta era la taula del nostre taller al principi, força ordenada…

Image

I així va acabar…

Image

Per primer cop vam portar el tetris de la taula periòdica (és a dir, tessel.lar la TP amb tetrominos) i dues formes de Tessel.lacions de Penrose. A més, vam construir cubs amb cartes. Així i tot, els models moleculars i el Cub Soma vam triomfar entre els més petits.

Cal felicitar els becaris que vam tenir (Laia Vicens).

Image

Moltes gràcies a tothom per l’organització i per la participació!

Totes les fotos, a https://plus.google.com/photos/103208019359862057327/albums/6063793979096100353?authkey=CIS1uqfiyou1Gw