Matemàgia al CMU Ramon Llull

B1i7NiwIAAAb2Jf

Ahir va tenir l’oportunitat de fer una xerrada sobre matemàgia de la ciència al Col.legi Major Universitari Ramon Llull, adscrit a la Universitat de Barcelona. Aquest CM està ubicat a l’edifici de l’Escola Industrial, i té una llarga història. Molts dels seus estudiants són de ciències i sobretot de medicina, molts de les Illes.

Abams de fer la xerrada (per cert, a les 10 de la nit!), en Lluís Pla, el director del centre, em va mostrar la capella, una meravella del modernisme.

Entre els jocs que hi vaig fer no hi van faltar el Baby Hummer massiu de 4 cartes, el viatge per la taula periòdica, blanques-i-negres (Viatge fora del univers, que em va fallar una mica), … i també cordes i el joc del bitllet d’euros. En definitiva, que vaig seguir una mica la presentació PPT d’altres ocasions, encara que vaig fer fonamentalment els jocs de la màgia de la taula periòdica.

El joc d’encertar ràpidament el dia de la setmana i el d’spelling van anar molt bé. Em va agradar la reacció positiva i ràpida a qüestions de pensament lateral que els vaig posar. Els estudiants són realment espabilats!

Moltes gràcies a en Lluís Pla per convidar-m’hi. A la imatge, el ful.lerè que hi vaig portar i que em va ajudar a fer patent el component científic de la presentació.

Actualització 1/11/2017: entrada al blog Vida Coetània sobre aquesta xerrada: La Matemàtica, una ciència divertida?