Trinxat a Girona amb en Salvador Sunyer

Image

Ahir va tenir lloc un nou #trinxat a Girona, aquest cop amb la participació d’en Salvador Sunyer, director del festival Temporada Alta,. En Salvador me’l trobo sovint al mercat, comprant fruita, peix o carn, i forma part de les persones que el dissabte al matí protagonitzen les interaccions entre compradors i venedors.

Aquest mateix protagonisme el va tenir al Trinxat. Va explicar-nos els seus somnis, el projecte de fer Girona un referent en temes escènics, la seva visió d’una ciutat que és més que no pas un espai limitat al s barris més característics, sinó d’una ciutat extensa, de radi cinquanta km, amb multitud de noms propis, amb caixes escèniques variades i de qualitat. I ens va comentar la importància de la internacionalització, de posar Girona al mapa del teatre, de la creació teatral, de l’equilibri entre teatre popular i teatre d’excel.lència.

Vaig tenir la impressió de poder canviar alguns mots del seu discurs, per exemple “teatre” per “ciència”, i generar-ne un altre en un altre camp. Em va agradar, em va embadalir el seu compromís. Ja m’agradaria que en el camp de la ciència també fos així.

Al final, quan ja havíem fet els postres del sopar extraordinari cuinat per la @iolandabustos a @lacalendula, va passar el que és habitual: es va parlar un moment de la unviersitat, de l’adequació dels estudis (aquí, arts escèniques) al que significa la universitat, de com n’és de difícil integrar l’educació superior en aquest tema en un àmbit on la creació de coneixmenet demana una acreditació formal d’investigador. No vam tenir temps, un altre dia seguirem.

Em vaig tornar a preguntar “què hi fa un científic com jo en un lloc com aquest”. I em vaig tornar a respondre “doncs a aprendre dels altres”, a sortir fora de la càmara de ressonància (l'”echo chamber” dels anglosaxons).

Image

Com a curiositat, cal dir que vam adonar-nos que en Salvador Sunyer no tenia entrada a la wikipedia… doncs al mateix restaurant se li’n va crear, i jo mateix hi vaig afegir una foto l’endemà.

Gràcies a en Salvador Sunyer, gràcies a la @mferres i la @crisvalenti, i gràcies a l’equip del @trinxat per aquesta nova oportunitat.

Ah! I a més vaig poder fer de fotògraf suplent, perquè la @ingridaznar no va poder venir.