#trinxat amb Sol Picó: d’emocions i de planificació

Image

Ahir vam tenir una nova edició del sopar #trinxat a @lacalendula, aquest cop amb una persona de l’àmbit de la dansa: Sol Picó (@solpicodanza). He de dir que em va captivar la Sol (nascuda a Alcoy), ara mateix relacionada amb el Festival Temporada Ala, i per tant amb en Salvador Sunyer, qui va ser al mateix #trinxat fa un parell de mesos. De fet, en Salvador va aparèixer cap al final del sopar, cosa que va arrodonir la trobada.

Cada #trinxat és diferent. Un és més reflexiu, l’altre més d’expertesa, aquest més emocional. Les anècdotes de la Sol van ser encisadores. Vam saber les principals dificultats que ha anat trobant abans de convertir-se en una gran artista.

Però més enllà del component emocional, em va agradar veure com, darrere l’art, també hi ha recerca i hi ha planificació. Li vaig preguntar pel procès de creació de la coreografia… la Sol va canviar de registre, va posar-se sèria, en un paper semblant al que prenem els investigadors quan volem fer veure que som seriosos, i va proporcionar unes claus que són parelles a la recerca bàsica. Fer l’espectacle és una transferència del coneixement generant en la recerca prèvia.

També ens va comentar que els títols dels espectacles surten de qualsevol forma, inesperadament. Una mica com els títols dels projectes de recerca o, en el cas de les nostres activitats de divulgació, d’una flor creativa en un mar d’idees.

Image

M’hagués agradat ser al sopar molta estona, però les regles del #trinxat deixen ben clar que a mitjanit cal plegar. Potser millor, així queden coses per preguntar, i tothom desitja poder-hi tornar.

Gràcies a la @mferres i a la @crisvalenti per l’organització local, i a en @xmenduina per la global (aquest cop en Xavier sí que va poder venir a Girona!). I també gràcies a la @iolandabustos, gran cuinera. Les seves postres de xocolata dansant van ser extraordinàries, igual que els dos plats (veure’n fotos)

Ah! i com en els dos cops anteriors, vaig encarregar-me de fer les fotos… es poden veure al flickr oficial: Del meu blog Edunomia: Un article sobre La Màgia de la Taula Periòdica, al Diario de Sevilla – http://edunomia.net/diari/edunomia/arxius/2014/un-article-sobre-la-magia-de-la-taula-periodica-al-diario-de-sevilla.html

Nota: en @cocoboig ha fet un bon resum, més analític, de la trobada amb la Sol Picó: Resum #trinxat amb Sol Picó