Trobada del Departament de Química UdG amb els estudiants de 1r curs de grau de Química

Image

Dimecres a la tarda vam dur a terme una nova iniciativa per part del Departament de Química: una trobada de professors del Departament amb els estudiants de primer de curs del Grau de Química de la UdG. Cal tenir en compte que els estudiants de primer curs de les quatre carreres de Ciències de la UdG estan barrejats, i que per tant no hi ha grups de només-químics.

La trobada, doncs, tenia varis objectius:

  • Facilitar que els estudiants de 1r curs de Química es coneguéssin.
  • Fer que els estudiants coneguéssin els professors que tindran al llarg del curs i al llarg de més cursos
  • Entendre millor quins són els objectius del Departament de Química
  • Conèixer les principals àrees de recerca del Departament
  • Rebre informació sobre inciatives de caire comunicatiu, promocional i divulgador
  • Rebre el testimoni de dos exestudiants, un que ha seguit la via acadèmico-investigadora, i un altre que ha seguit la via de la indústria.

Image

Després de la presentació del Departament, l’Aida Garcia, doctoranda del grup de recerca de Química Analítica i Ambiental, va explicar la seva trajectòria, que la va portar a una estada a Austràlia. Pel seu cantó, l’Àngel Buendia, de l’empresa de Celrà Medichem, va exposar als assistents la seva trajectòria laboral i quines són les funcions que un químic pot anar fent en una empresa.

La Clàudia Fontàs va remarcar que el Departament de Química compta amb els estudiants per ajudar-lo en les seves tasques investigadores i divulgatives, i per això farà un esforç per poder trobar formes de finançament de les col.laboracions. Igualment, ens vam posar a disposició dels estudiants per als seus dubtes, per orientar-los o senzillament per fer petar la xerrada i parlar de ciència.

Image

 

Al final de l’acte hi va haver un petit pica-pica, i també una foto a les escales de l’edifici, per al record. Ah! i vam estrenar la bossa “Sóc de @QuimicaUdG”. Esperem que ara el nostre twitter tingui més impacte. #QuimicaUdG serà també el hashtag que farà servir el Departament als seus elements comunicatius.

Aquesta és la presentació que vam fer servir juntament amb la Clàudia Fontàs per a la primera part, abans de donar pas als dos exestudiants.

Moltes gràcies a l’Angel Buendía, l’Aida Garcia, als professors que hi van ser, i sobretot als estudiants de primer curs que fa poc han entrat a la nostra Universitat.