Xerrada a la Gent Gran de Girona. Separar el gra de la palla: ordre i entropia

Image

Com gairebé cada any, ahir vaig fer una xerrada a les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Girona. Aquest cop el títol va ser “Separar el gra de la palla: ordre i entropia”, consistent en una ampliació en temps i en diapositives de la meva intervenció al Pecha-Kucha 19 d’Abril passat. No és pas fàcil parlar d’entropia, de desordre i d’energia a cap públic, i potser menys a gent més acostumada a xerrades de caire cultural. Però crec que vaig superar el repte i que malgrat la dificultat intrínseca del tema, el centenar d’assistents va trobar la conferència atractiva.

La presentació es pot trobar al meu Slideshare:

Per primer cop amb aquest tipus de públic, vaig fer un baby hummer de 4 cartes, un joc massiu individual. Només un 15% del públic no va poder seguir bé les meves instruccions (o potser jo no vaig dir-les prou bé). Un altre joc que vam fer va ser Fora de l’Univers, on una espectadora va aguantar el meu IPad de forma estoica durant una bona estona.

La veritat és que el públic d’aquestes aules és molt i molt agraït. Al final sempre puc comentar amb alguns dels assistents les idees exposades, i fins i tot les xerrades de l’any passat, que encara recorden.

Gràcies a Lluís Torner (a aquetes dues fotos) per la seva invitació a fer aquesta conferència, que aquest cop ha coincidir amb la Setmana de la Ciència.

Image