Xerrada matemàgico-entròpica al Col.legi Pare Coll de Vic

Aprofitant que havia de ser a Manlleu per a l’activitat “La Ciència en Primera Persona”, i convidat per la Julita Oliveras, una de les organitzadores del Mercat de Tecnologia de la UVic, vaig fer una xerrada al Col.legi Pare Coll de Vic, dimecres 19/11 a primera hora. Va ser una combinació de la xerrada Pecha-Kucha que vaig fer l’abril sobre l’entropia, amb jocs matemàgics de la Taula Periòdica i jocs generals.

Image

Els estudiants, de 3r i 4rt d’ESO, crec que s’ho van passar molt bé. El joc baby hummer, que es fa donant 4 cartes a cada assistent, va resultat un èxit. I de l’entropia, segurament en van aprendre una mica, sobretot per la part més informacional. De la part física i química, una mica més difícil, segurament tindran temps d’aprendre’n!

Un dels jocs que vaig fer, precisament per explicar el concepte d’entropia, va ser el clàssic “Fora de l’Univers”. Un professor va aguantar l’IPad des d’un cantó de l’escenari. Aquest joc és molt bo per explicar l’entropia (i per fer il.lusionisme!) però demana una càmara i un projector. L’IPad funciona bé per a això.

Image

Al teatre de l’Escola hi havia unes 120 persones, entre elles alguns professors, a qui crec que també els va agradar la xerrada. He d’agrair a la Julita Oliveras la seva cordial invitació, i a l’escola la seva gran amabilitat i perfecta organització.