A la presentació de les activitats de la @C4DUdG per al curs 2015/16 en el marc de #sc15cat

Image

Ahir a la tarda, en el marc de la Setmana de la Ciència 2015, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital va presentar les seves activitats per al curs 2015/16.

La directora de la Càtedra, Sílvia Simon, va exposar les principals novetats per a aquest curs, que són la consolidació del projecte Ninsclub, amb Ninslab i Girolab, en col.laboració amb Editorial Barcanova i el nou projecte La Màgia de l’Alimentació, que va rebre la Beca Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.

A continuació es va fer una valoració de l’assoliment dels objectius que la Càtedra es va marcar fa un any, en una trobada semblant el 2014. A partir d’aquesta valoració, es va mostrar la conveniència de recobrar activament el compte de twitter @catciencia140: per un cantó, incrementant el seu contingut curat a partir de múltiples fonts, i per un altre duent a terme un tweetdebat periòdic a la xarxa, dins d’un període limitat, sobre un tema específic. En aquest sentit, l’experiència del tweetxat #xatac5 és molt ben valorada i pot ser un bon punt de partida perquè, amb l’adaptació que calgui, sigui útil per a la conscienciació pública de la ciència.

Image

Una altra proposta feta l’any passat que es proposa continuar és les Xinxetes de Ciència, una geolocalització de llocs i punts d’interès relacionats amb les matemàtiques i les ciències físico-químiques. A part de fer-ho sobre Google Maps, es farà també sobre Open Street Map, en el marc de la iniciativa GISOLR (Girona Science Open Learning and Research).

Naturalment els projectes existents consolidats continuaran, com és el de la Researchers’ Night o el de Reacciona, Explota!, encara que s’expandiran per exemple amb la gravació d’una sèrie de videos innovadors en col.laboració amb d’altres organitzacions.

El retard en la resolució de la convocatòria de la FECyT ha impedit poder presentar avui algun altre petit projecte que està en una fase embrionària, però que segur que aviat podrà veure la llum.