A la presentació del llibre La Maleta de la Ciència, de l’Enric Ramiro

Image

Avui he pogut assistir a la presentació de llibre “La Maleta de la Ciència“, a la Llibreria 22 de Girona. Segons l’autor, es tracta d’una compilació d’experiments senzills, que no són de foc ni amb productes que porten risc. Són fonamentalment jocs d’aire i d’aigua, si pot ser, guardables dins d’una bossa de plàstic que es pugui obrir i tancar de forma repetida

L’orientació dels exteriments és cap a la primària, per a nens i nenes fins a 12 anys, pensant també en les escoles que potser no tenen un laboratori adequat. I´segons l’Enric, es tracta de petits experiments que es poden fer a casa, i que poden sorprendre i atraure també els pares i familiars.

L’Enric Ramiro ha fet tres o quatre demostracions, amb globus, pals i aigua. Precisament un dels experiments amb globus dins d’una ampolla jo l’havia conegut diumenge mateix, a la xerrada d’en Paul Nugent a la trobada de Ciència, Màgia i Educació.

Naturalment he comprat un exemplar del seu llibre, que m’ha dedicat, com ha fet als altres compradors.

Image

L’Enric és professor de didàctica de les ciències socials a la Universitat Jaume I. De fet, demà farà una xerrada sobre Màgia i Ciències Socials. No podré ser-hi, però espero poder-la sentir en algun altre lloc. Més encara, l’Enric Ramiro m’ha fet saber de l’existència de cartes químiques del joc de l’UNO, fetes per un grup de ciències de Castelló. Va molt bé tenir aquests contactes!

Moltes gràcies, Enric, per la teva presentació!