Avaluació de les competències en anglès del estudiants de ciències de la UdG

busos

Avui hem fet una trobda diversos professors per parlar de l’avaluació de la competència en anglès dels estudiants de ciències de la UdG. En el meu cas, dins de l’assignatura de Cinètica Química 2015/16, m’encarregaré d’avaluar la competència oral dels estudiants de 3r de Biotecnologia.

La veritat és que no acabo d’entendre el sistema universitari que tenim i la seva relació amb l’anglès. Em pensava que era exigible el nivell B2. Així i tot, ja em sembla bé avaluar la competència de forma directa, dins de diverses assignatures.

De fet, el curs vinent, igual que el que s’ha acabat, faré aquesta assignatura íntegrament en anglès. Aquest curs no ha pas anat malament, em fa l’efecte. Caldria fer-ne encara més, d’assigantures en anglès. Això facilitaria que els estudiants s’adonessin de la importància clau de l’anglès per al seu futur.

Certament no és pas el mateix que jo faci l’assignatura en anglès, amb el meu accent de La Garrotxa, que la faci una persona nadiva. Ara bé, la realitat és que l’anglès internacional, aquell parlat per tothom excepte pels britànics, és més fàcil que l’anglès britànic. I d’una gran varietat d’accents. Vaig llegir un dia que l’anglès pur ho tenia difícil per sobreviure. Molta gent el deu malmetre (jo, el primer).

En tot cas, m’agrada qualsevol iniciativa destinada a la internacionalització, a l’ús de l’anglès (i d’altres llengües!). Que els nostres estudiants de ciències vegin la seva competència avaluada és molt bo.