Caixafòrum Girona: La Màgia de la Taula Periòdica

Ahir al Caixàfòrum de Girona vam fer la tercera i darrera sessió de La Màgia de la Taula Periòdica (#lamtp) gràcies a la Fundació La Caixa. A la Fontana d’Or, on d’altres cops hi havíem fet congressos o xerrades, ahir vam fer-hi una nova edició d’aquest show que combina màgia amb ciència. Afortunadament, l’escenari va ser més ampli que d’altres vegades al mateix lloc, perquè no hi havia les taules on seuen els convidats en taules rodones i conferències. Això ens va permetre més contacte amb el públic i fer més espectaculars els diferents jocs. La sala era plena, amb un centenar d’assistents, entre ells una bona colla de persones conegudes aqui hem d’agrair que ens acompanyéssin en l’espectacle.

Image

Igual que dissabte a Tarragona, en entrar vam donar al públic assistent 4 cartes per fer el joc final del Baby Hummer, i una Taula Periòdica de Girona en paper. I en sortir, vam donar els nous punts de llibre del projecte de Màgia i Ciència #magsci.

Aquest cop, a part de l’equip habitual que formo amb en @fblascoxyz i en @pquimic, la @laiagd ens va acompanyar. La Laia va fer el guió original de #lampt que vam presentar amb èxit a Ciència en Acción, i amb en @pepduran i la @silviasimonr forma part de l’equip del projecte de la FECyT que ens financia parcialment les nostres activitats de Màgia i Ciència al llarg de 2015.

Image

Com a sorpresa remarcable, la Judit Torrent i en Sergi Reig ens van portar un sòlid fet amb cartes abans de començar l’actuació. La Judit i en Sergi, igual que d’altres estudiants de Química nostres a la UdG, ens ajuden de forma regular en els projectes de divulgació i comunicació de la ciència, i en particular en aquest que involucra la màgia. Moltes gràcies Judit i Sergi!!

Image

A la foto, amb en @flascoxyz, en @pquimic aguantant la construcció amb cartes, en @reigsergi, la @juditp93 i la @laiagd

Ara reposarem una mica, però no pas gaire perquè a mitjans d’Abril hem de fer l’espectacle a Valladolid, tot esperant un juny atapeït amb Science&You a Nancy, i l’espectacular Science on Stage a Londres. Hem de millorar encara la nostra presentació, però mirem de fer-ho cada cop millor. Som científics, no pas artistes, encara que entenem que hem de fer el show ben atractiu a part de formatiu.