Explicant el projecte #magsci a les III Jornades de Divulgació de la UdG

Image

Avui al matí han tingut lloc al @ParcUdG les III Jornades de Divulgació Científica de la UdG, que en aquesta ocasió han comptat amb la presència d’en Cèsar López de la FECyT. L’objectiu avui era proporcionar pistes i consells de cara a aconseguir finançament per a projectes divulgadors.

Donat que a la darrera convocatòria d’ajuts FECyT el projecte #magsci va resultar seleccionat, he hagut de presentar-lo en 10 minuts (bé… una mica més 🙂 ). M’he acompanyat d’una petita presentació PPT amb una diapositiva per cadascuna de les sis accions de què consta el projecte #magsci:

 

Donada la natura del projecte, hem acabat amb un petit joc (del punt de llibre vermell): el joc binari de la Taula Periòdica #lamtp. Però hem demanat als nostres joves estudiants @juditp93 i @reigsergi que el fessin ells mateixos (foto de dalt). Bona part de l’equip del projecte hi ha estat present: @pepduran @pquimic @silviasimonr i jo mateix.

Image

Just abans de la meva xerrada, la @silviasimonr ha presentat en 10 minuts la Researchers’ Night, i ha fet una crida a la participació per part dels divulgadors presents.

La Jornada ha estat interessant. Malauradament he hagut de ser al Consell de Departament de Química a la primera meitat del matí, així que m’he perdut una bona part de la jornada. He pogut seguir, però, la xerrada sobre RRI (Daniel Garcia) i sobre The Big Van Theory (Oriol Marimon). He de dir que no acabo d’entendre al 100% aquest tema de la Responsible Research and Innovation (RRI), malgrat que n’he parlat en alguna xerrada. Deu ser que no hi he posat prou atenció.

Pel que fa a la xerrada de l’Oriol, m’ha sobtat com ha crescut el projecte TBVT. L’Oriol ens ha dit que la Fundació Telefònica ha ajudat a aconseguir un projecte europeu gros. M’agrada que sigui així, però també hi trobo un component de política lingüística que m’amoïna. No pas perquè sigui en castellà, sinó perquè no veig que els catalans sapiguem aprofitar l’embranzida per fer una cosa semblant. Certament serveix per aprendre a divulgar ciència i per comunicar en públic. Però els monòlegs (stand-up comedy) també són una eina a favor de la llengua que es fa servir.

A la primera part del matí, en César López havia donat les 10 claus per demanar un projecte a la FECyT. En @pquimic les ha recollides en un document que paga la pena de llegir.

Gràcies a la UdG per organtizar la Jornada! Les fotos de l’organització es poden trobar al flickr de la UdG, i els tweets s’han recollit en un storify.

Image