Fent Màgia i Ciència al Mercat de Tecnologia, Universitat de Vic #mdtuvic

Image

Aquest matí hem participat al Mercat de Tecnologia (MercaTec) de la Universitat de Vic, tot fent un vàries sessions de Màgia i Ciència, fonamentalment el taller de La Matemàgia de la Ciència del nostre projecte #magsci. Ho hem fet amb en Pep Anton Vieta, i també la Judit Torrent i en Sergi Reig, estudiants de química de la UdG.

Com que han estat sis sessions consecutives sense descans, ens hem repartit una mica dels diferents jocs. Sempre hem fet primer un Gilbreath de 2 (vermelles/negres) per començar, i un Baby Hummer per acabar (massiu). Això sí.. en Pep Anton ha fet el joc del foc abans de començar, i la xemeneia just després del Baby Hummer massiu (excepte en el darrer torn, perquè en Pep Anton i en Sergi han hagut de marxar)

Dels nostres joves estudiants, en Sergi ha fet quatre cops el joc de “fora de l’univers”, que nosaltres anomenem també de l’entropia. Pel seu cantó, la Judit també ha fet el quadrat pseudomàgic (massiu), que jo mateix he repetit alguna vegada. Tots dos han participat activament de les sis sessions, ben coordinats per en Pep Anton.

Image

Els grups han estat de més de 100 estudiants, als quals s’hi han afegit professors i participants als tallers del Mercat de Tecnologia. Aprofitant els relleus, he anat a veure un dels tallers més interessants: el de tecnologia i màgia, a càrrec de l’estudiant de Multimèdia de la UVic, Roger Soldevila (@rogersoldevila). En Roger va fer un joc per a tota l’audiència (era un taller petit) i va proporcionar valuosa informació sobre com la tecnologia es fa servir en màgia -i la necessitat d’aprendre a programar!

Image

Moltes gràcies a la Jullita Oliveras, organitzadora principal del Mercat de Tecnologia, per l’excel.lent organització de tot el mercat. I també felicitats a en Jordi Villà, vicerector de la Universitat de Vic, responsable polític d’aquest esdeveniment. Comparteixo amb en Jordi haver fet la tesi doctoral al grup de química teòrica de la UAB.

Image

Image