Fent matemàgia al projecte extracurricular Els Serramolls de la FANJAC Girona

Image

La FANJAC de Girona ha tingut una iniciativa per al curs 2014/15, conjuntament amb la Universitat de Girona, per atendre les necessitats específiques de nens i joves d’altes capacitats. El projecte, titular Els Sorramolls, consiteix en trobades mensuals d’una setantena d’estudiants i de les seves famílies.

Ahir vaig participar-hi amb un taller de matemàgia, a tres nivells diferents: ESO, 3r i 4rt de primària, i 1r i 2n de primària. Va ser una experiènica molt enriquidora ja que em va permetre copsar les especificats d’aquest segment d’estudiants.

Abans de començar, i amb l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG ben plena, vaig fer (ajudat pel company Teo Jové, també mag aficionat i membre de la FANJAC) una nova variant del joc Baby Hummer de 4 cartes. Aquesta nova variant, que fem per parelles, la vam practicar divendres a la JPO de la UdG, i ahir la vaig aplicar a tota l’audiència, com a joc massiu. La resposta dels participants va ser molt positiva.

Acabats els tallers, vaig poder parlar amb famílies i educadors, i comentar les iniciatives que es porten a terme per als estudiants d’altes capacitats. La matemàgia segurament que és un dels camins per poder atendre les seves inquietuds.

Moltes gràcies a la @fanjac i a en Teo Jové per convidar-me a fer els tallers de matemàgia.

No vaig poder fer fotos, per la concentració necessària en el nou joc i en els tallers, però en @totipm en va fer una piulada i va gravar en video el baby hummer: