I Science Slam de l’@iqccudg: 10 píndoles de ciència per a la #sc15cat

Image

Aquest matí, en el marc de la Setmana de la Ciència 2015, l’IQCC ha organitzat a l’Aula Magna de Ciències el seu I Science Slam, on 10 investigadors, un corresponent a cada gran línia de recerca, han presentat de forma ràpida però entenidora el passat, present i futur de cada línia. L’audiència ha estat majoritàriament estudiants de 4rt curs, de màster i els propis membres de l’IQCC, però també ens han acompanyat altres membres del Departament de Química i d’altres unitats investigadores. En obrir l’acte, per cert, el Vicerector de Recerca de la UdG, Jordi Freixenet (@jordifreix) ha valorat la tasca positiva de l’IQCC en impulsar la qualitat investigadora de la UdG.

Image

Hem aprofitat per agrair en Ramon Carbó-Dorca la feina que fet d’impulsar l’IQCC (abans, IQC) des dels anys 90. En Ramon és actualment director honorari de l’Institut. i és professor emèrit de la UdG. Precisament l’Emili Besalú ha fet un repàs a la seva trajectòria, cosa que ens ha fet recordar divertits moments viscuts.

Després de les 10 presentacions, en Ramon ha fet una presentació acadèmica d’un dels seus darrers treballs, que no ha pogut separar d’una mica d’emoció lògica. I en sortir, una mica de pica-pica per a tothom, que ens ha servit per fer petar la xerrada.

Image

A la foto, amb en @marcelswart, director actual de l’IQCCUdG

Gràcies Ramon, i felicitats a l’IQCC per la iniciativa, i esperem tornar-hi aviat. Esperem poder-hi tornar: fa 10 anys ja vam fer un acte en honor dels seus 65 anys!

Hem fet un storify de l’acte: