La Màgia de la Taula Periòdica, a Tarragona

Image

Davant d’un centenar de persones, avui hem fet La Màgia de la Taula Periòdica al Caixafòrum de Tarragona. El guió ha estat fonamentalment el mateix que fa 15 dies a Lleida, i mateix de demà a Girona. Però avui hem pogut estrenar la col.lecció de punts de llibre que ens ha dissenyat la Maria Solavera. Per davant tots són igual, amb el logo del projecte #magsci, però per darrere cadascun proporciona l’accés a un joc al nostre web, i a més si es posen de cantó reprodueixen el perfil del Barri Vell de Girona, amb la Catedral i Sant Feliu.

Image

L’escenari del Caixafòrum de Tarragona (situat al bell mig de la ciutat, a la Rambla) és idoni per fer l’actuació. Hem tingut un públic molt col.laboratiu que ens ha ajudat molt en tots els jocs. Per engrescar la gent ens hem posat tots tres, en @fblascoxyz, en @pquimic i jo matix, a la porta, rebent tothom, i entregant una taula periòdica gironina i 4 cartes a cada assistent que entrava. Donar les quatre cartes a l’inici ens sembla que introdueix una mica de misteri. I en acabar, ens hem posat tots tres a la sortida, tot donant punts de llibre a cadascú. Les famílies o grups han pogut recollir la col.lecció sencera de 4 punts, un de cada color.

Image

Avui hem tornat a copsar la diferència entre fer el show de 30 minuts (Cienica en Acción, Science&You) o fer-lo de 60, com avui.Tenir més temps ens permet anar més tranquils, fer algun acudit més (per exemple, parlar de la Universitat Rubidi i Beril.li) i remarcar més els trets principals de la Taula Periòdica. Conforme anem fent actuacions anem millorant; avui hem fet molt més entenidor el joc del Cesi, basat en el segon principi de Gilbreath.

Image

En definitiva, una gran jornada, que esperem veure completada demà “a casa”, al Caixafòrum de Girona.

Image