La Màgia de l’Alimentació, al Village des Sciences de Perpinyà

Image

Ahir i abans d’ahir el nostre grup ha fet el taller de la Màgia de l’Alimentació al Village des Sciences, en el marc de la Festa de la Ciència a Perpinyà. Com en altres anys, hem tingut visites de grups-classe i també de públic en general.

Divendres en Sergi Reig i en Marc Castaño van fer jocs diversos relacionats amb l’alimentació saludable, i van tenir una desena de visites de grups-classe. Aquest cop el taller estava localitzat al primer pis de l’edifici de l’Institut Franco-Catalan Transfrontalier, prop de l’IAE de la mateixa Universitat, on hi havia la majoria de tallers i activitats.

Image

Ahir dissabte en Joan Miró i jo mateix vam anar a fer jocs de La Màgia de l’Alimentació al públic en general. Des de les 10 ja va venir gent, normalment pares (i avis) amb fills (i nets), i no vam parar excepte a l’hora de dinar (és a dir, a 2/4 d’1). Fins a les 6 vam estar atenent els visitants, que aquest any han batut un rècord i han superat els de l’any passat. Sembla que la idea de fer-ho a la Universitat i no pas al Palau de Congressos, més al centre de la Vila, funciona prou bé.

Image

Cal donar les gràcies a la Valérie Hinoux, màxima responsable de l’organització, per la seva amabilitat i per donar-nos totes les facilitats. Igualment hem d’agrair les persones que van ajudar a aquells de nosaltres sense prou soltura amb el francès.

Dissabte van passar força famílies amb un cert coneixement de català. La veritat és que n’hi ha força, de gent interessada per mantenir la llengua.

Pel que fa als jocs, vam repetir (millorats) el joc binari i el joc del menú saludable, que ja havíem presentat a la Nit de la Recerca, a finals de setembre. Però ahir vam estrenar les cartes de l’alimentació saludable, que permeten fer diversos jocs de famílies, tota mena d’adaptacions de jocs clàssics, entretenir i formar. De fet en vam fer de quatre mides, encara que la mida A6 és la que funciona millor per atendre un grup.

Image

No va faltar el Baby Hummer amb les cartes saludables. La reacció del públic en acabar és sempre impactant i se n’emporten un bon record. I els científics trapella que desapareixen sempre són atractius per als més petits… i també per als grans.

Naturalment vam comprar pomes i vam mostrar com migpartir-les de forma quiral. Malauradament no vam trobar donuts/bagels que no s’engrunéssin, així que el Donut Quiral l’haurem de fer un altre dia.

Un pas més, doncs, dins del projecte de La Màgia de l’Alimentació, beca Educar Menjant de la Fundació Casademont (#lamda)

Image