La Universitat connectada,a la Catosfera 2015

Image

Dilluns va tenir lloc una taula rodona en el marc de la Catosfera 2015, que s’ha fet a Girona: La Universitat connectada: oportunitats i riscos de la comunicació digital al món academic. Malgrat que ja no em trobava gaire bé (al vespre vaig iniciar un procés gripal que m’ha tingut inactiu un parell de dies), va assistir a un interessant reflexió sobre el paper de la Internet a la Unviersitat, centrat fonamentalment en les experiències de la @mvilallonga i d’en @donaire. M’hagués agradat que s’hagués aprofondit més sobre com la Internet, la Web 2.0, etc. contribueix a la qualitat de l’educació superior i de la pròpia UdG, però així i tot s’hi van dir coses rellevants. Malauradament l’assistència va ser fluixa, no sé si per l’hora (migdia) o perquè és un tema que ja ha deixat de ser novedós i és considerat “infrastructura”. Jo crec que és estratègic, però.

També hi van intervenir en Joan Miró, company de Química, i en @robertfersan, estudiant de dret. I la introducció la ver la @mferres, tot moderat per al @gemmageis.

Al llarg de la sessió hi vaig fer uns pocs tweets amb contingut, que reprodueixo aquí:

RT @mferres: Les xarxes són la nostra persona en el món digital @robertfersan, estudiant de Dret intervé a #catosfera

La @MVilallonga diu que la seva opinió respecte de la @Wikipedia ha canviat. Ara la veu en positiu. #catosfera

Si estàs a la universitat, és per mantenir viva la curiositat (Joan Miró sobre el professorat) #catosfera

Vaig estar a Granollers en una Catosfera anterior. No podré participar a l’edició actual més enllà d’aquesta jornada. Un altre any serà.

La @univgirona n’ha fet un storify