Màgia de la Taula Periòdica: al Caixafòrum de Lleida

Image

Ahir al Caixafòrum de Lleida vam fer la primera de les tres actuacions de La Màgia de la Taula Periòdica (#lamtp) als Caixafòrums catalans. Davant d’unes 120 persones que van emplenar la platea i una bona part de l’amfiteatre, vam presentar una sèrie de jocs de mans i d’experiments espectaculars amb en Fernando Blasco i en Pep Anton Vieta, sempre en relació a la Taula Periòdica dels Elements. Perquè l’objectiu de l’espectacle és entretenir, però també ensenyar què és la Taula Periòdica i mostrar-ne les seves principals caracteristiques.

Image

Abans de començar, per megafonia es va anunciar que no es podien fer fotos… però nosaltres vam dir, al contrari, se’n podien fer i volíem que el públic en fes i que les compartís a les xarxes socials. I per donar exemple, ens vam fer selfies des de l’escenari, com aquesta.

Image

Com en presentacions anteriors, vam començar amb petits experiments… A mí em va tocar fer sortir foc d’un llibre. No hi estic acostumat! Després d’una introducció vaig fer la generació de símbols químics de dues lletres, amb quatre persones del públic que van pujar a l’escenari.

Image

Després en Fernando i en Pep Anton van fer el joc de la carta que desapareix en un líquid, un número ben simpàtic, i en Pep Anton va generar una bona fumèrria.

Image

Un dels trets distintius de l’espectacle, el joc del futbol, va fer pujar nou persones a l’escenari, per tal d’escollir màgicament el capità de l’equip (els mags vam controlar la ment de l’entrendador Mendelevi).

Image

Posteriorment en Fernando, amb una nova presentació, va fer el joc del cesi, i també el joc del mentider (tots dos jocs amb un espectador). Image

El joc final va ser l’habitual: un baby hummer massiu. Vam deixar de fer màgia des de l’escenari, i el públic mateix va ser el mag. Malgrat que el vam fer per parelles, molta gent es va adonar del resultat sorprenent del joc abans del moment final, tot generant una remor de comentaris que delatava el seu astorament. Va ser molt divertit.

Vam tenir la sort de tenir entre el públic assistent gent coneguda de l’ensenyament de la ciència i també de la màgia. Els amics que ens hi van acompanyar van ajudar-nos a millorar l’espectacle i també ens van donar seguretat.

Hem d’agrair la directora del Caixafòrum de Lleida, la Maribel Sost, per la seva amabilitat i atenció en tot moment. Hem de dir que les condicions ambientals i tècniques van ser immillorables.

Al diari La Mañana de Lleida, per cert, hi havia sortit un petit reportatge sobre l’espectacle:

20130308-lamanyana-lampt

Ara ens toca fer l’actuació a Tarragona dissabte 21, i a Girona, a casa, diumenge 22. Serà divertit!

Image

Image