Màgia i Alimentació, a la 6a edició del G4G Celebration of Mind #celebrationofmind #g4gcom

Avui

Per sisena vegada hem organitzat el Celebration of Mind per honorar l’aniversari de Martin Gardner. Aquest event es fa arreu del món per part de grups, persones i col.lectius que volen recordar la figura d’aquest periodista americà popularitzador de la ciència i de les matemàtiques.

Amb una assistència d’una vintena de persones, primer jo mateix he fet una introducció a aquest esdeveniment i a la figura de Martin Gardner, fent un cop d’ull a les seves publicacions i a les d’altres autors, relacionades amb la màgia dels aliments. També he comentat alguns jocs que té als seus llibres, i he proposat un parell d’endevinalles:

Un químic experimental va anar a un bar, i va demanar un donut. El va agafar i el va migpartir. El cambrer va dir “veig que ets un químic experimental”. Com ho va saber, el cambrer?

Com pelar un plàtan fent servir una ampolla, paper i un misto?

Però no es tractava de fer cap monòleg, sinó que tothom que volgués hi fes un joc. En Pep Duran ens ha mostrat un nou joc de màgia química après del divulgador Josep Corominas. En Marc Castaño, estudiant de química, ha evidenciat que 10 l d’aigua es poden aguantar sobre només tres ous de gallina. En Jordi Duran, divulgador de Lleida que hem tingut la sort de tenir com a assistent avui, ens ha fet un joc amb el mòbil i dibuixos de fruites.

Image

L’Artur Antúnez, professor de tecnologia en un institut de Girona, ens ha fet un joc amb un croissant i un número primer de cartes. En Teo Jové, mag professor de la UdG, ha fet també un joc “impromptu” amb el mòbil i monedes que ha agradat als més petits de l’audiència. En Pep Anton Vieta, doctorand del nostre grup i ara professor de secundària, ha fet una versió d’un joc clàssic numèric, tot adaptant-lo a la temàtica de l’Alimentació.

I finalment, dos estudiants de l’EPS de la UdG (Narcís Feliu i Martí de Castro) han fet un joc de mans sorprenent.

Cal agrair la presència d’en Carles Gorini, director de la Fundació Jaume Casademont, que va donar la Beca Educar Menjant per al projecte La Màgia de l’Alimentació, per al qual hem assajat aquests jocs avui. I cal agrair la participació activa de tots els assistents, tant professors com l’Antoni Bueno, la Laia i la Sílvia Simon (directora de la C4DUdG) organitzadora de l’event, com d’estudiants universitaris i no unviersitaris, entre ells la Judit i la Laia.

En total, 90 minuts de diversió que ens han deixat amb ganes de tornar-nos a trobar.

Les fotos que he fet són al flickr:

20151021-g4gcom

De la trobada n’hem fet un storify: