Matemàgia al Campus d’Altes Capacitats de Mas Llop

He tingut l’oportunitat avui de fer un taller de matemàgia als participants al Campus d’Altes Capacitats que té lloc a Mas Llop, a Caldes de Malavella. En aquest taller hi ha hagut una cinquantena de nens i nenes, sobretot de 9 i 10 anys, molt participatius i amb un gran interès per la màgia.

La veritat és que ha sigut tant divertit que en lloc dels 90 minuts que havia de durar, ens hi hem estat més de dues hores, i ha costat que sortíssin a berenar.

Al taller he fet un petit repàs d’una sèrie de jocs habituals, naturalment adaptats a l’edat i característiques dels participants. Per exemple, han après ràpidament a determinar el dia de la setmana a partir de qualsevol data d’aquest any. També els ha agradat el baby hummer de 4 cartes, encara que no l’he explicat…. i han gaudit d’il.lusions òptiques, el joc del mentider, treballar amb cordes (nusos impossibles, per exemple). Els quadrats llatins (els pseudomàgics) els han agradat molt també.

Em sembla que he aconseguit despertar-los la curiositat de descobrir tots sols els serets dels jocs, o fins i tot d’inventar-se’n. I els he estimulat la participació, un dels objectius d’aquest Campus.

Gràcies als responsables del Campus per convidar-me a fer aquest taller. No sé si els participants han après gaire coses, però jo, segur que sí.