Per què no es poden fer fotos a dins de les esglésies?

Image

Aquest cap de setmana he pogut fer una mica de turisme aprofitant que he hagut de viatjar a Valladolid a fer La Màgia de la Taula Periòdica. En una petita escapada he visitat Zamora, on no hi havia estat mai, i on he pogut constatar que a la majoria de les esglésies romàniques del casc cantic no s’hi poden fer fotos ni videos.

No acabo d’entendre aquesta prohibició. En un món en què el turisme es promou i qualsevol activitat es mira de valorar per part dels propis usuaris, com podem mostrar el nostre propi punt de vista de l’interior d’aquestes esglésies?

Puc entendre que qui les gestioni vulgui fer algun negoci amb les fotos i videos de qualitat, amb informació de valor afegit. Però no puc entendre que un turista o visitant no se’n pugui emportar un petit record. En el meu cas, és simplement un testimoni de què hi he estat.

Ja és dubtós que l’interior de les esglèsies, que segurament es mantenen amb bona part de pressupost de fons públics, no es pugui fotografiar o gravar. Però per què no es permet amb una llicència CC-BY-SA-NC, on no es permeti l’explotació comercial de la foto, i només es permeti la redistribució amb la mateixa llicència?