Presentació de #moocs4all al kick-off del projecte #resetmooc

Image

El projecte RESET (#resetmooc) aplega les universitats Pompeu Fabra, Carlos III i de Valladolid. Precisament ahir i avui a Barcelona, al Campus de Comunicació de la UPF, els tres equips han dut a terme el kick-off del projecte. A part de dur a terme diferents xerrades per part dels integrants dels diferents equips, han convidat investigadors de projectes relacionats perquè exposessin la seva experiència. Una molt bona idea que hem de saber aprofitar a casa nostra.

Per això aquest matí amb la @silviasimonr hem presentat el projecte #moocs4all (Projecte Erasmus+ amb quatre grups europeus) i la nostra iniciativa general en coneixement obert. De #moocs4all tenim ja alguns resultats, per exemple el metamooc acabat fa poc “Making MOOCs on a budget”, i diverses comunicacions, per exemple al congrès EDEN dut a terme a Barcelona abans de l’estiu.

Hem remarcat que el concepte de “low-cost” no comporta “low-quality”, sinó que es tracta de sostenibilitat en temps d’energia, temps i pressupost. Al llarg de la jornada han sortit d’altres idees, com un “lean design” que seria “low-cost” en disseny del MOOC. Una altra cosa que tots els equips hem estat d’acord és que amb els MOOCs és quan realment els professors podem i fem una reflexió seriosa sobre com cal dissenyar el procés d’aprenentatge dels estudiants, sense cap cotilla i amb total llibertat. Crec que el nostre concepte d'”emprenedors de la docència” ha estat ben rebut i és ben compartit.

Image

Hem d’agrair la Davinia Hernández (@daviniahl) la seva invitació a presentar el projecte #moocs4all. Hem tingut una bona interacció amb els participants, tant en resposta a les preguntes que ens han fet després de la presentació, com amb les nostres preguntes a d’altres exposicions, com a les estones de discussió (coffee-break i dinar). Poder compartir inquietuds amb gent que en sap molt més que nosaltres (la Davinia-UPF o en Carlos Delgado-UC3M) és molt important.

Nosaltres hi vam aprendre moltes coses com el concepte d'”orchestration”. Orquestracó: com convertir un conjunt de persones i de procediments en quelcom que sóna tant bé com una orquesta. Bona idea! Fer d’allo bo una cosa excel.lent. Fer del concepte low-cost i del concepte sostenible allò que proporciona una percepció global de qualitat.

Aquí hi ha la presentació que ha acompanyat la xerrada que hem fet a mitges amb la @silviasimonr