Tallers de scratchbook i de fotografia, a la trobada de TEDx Organizers a Ginebra

ge-collage-6a

Després de la trobada de TEDx Organizers d’ahir al CERN, avui hem tingut l’oportunitat de participar en una curta trobada al Centre per a la Pau, on hem assistit a un parell de xerrades relacionades amb la política internacional relacionada amb la Pau. Després de gairebé dues hores, que han inclós reflexions per als organitzadors TEDx, ens hem dividit en grups per participar en diversos tallers. Com que ja vaig visitar el CERN (CMS) en una trobada anterior, m’he apuntat a un doble taller artístic: al matí, Sketchbook; a la tarda, fotografia. Tots dos tallers han estat organitzats per Hayes Ford, de TEDxBasel.

Al matí, hem recorregut llocs emblemàtics del barri de l’ONU de Ginebra, com la cadira sense una de les potes (monument als damnificats per les mines antipersona) i també el jardí botànic. En Hayes ens ha donat material i explicat tres o quatre tècniques diferents per fer sketchbooks que, tot fent servir dinàmiques de quan èrem petits (que és el nivell on jo em vaig quedar, per cert), poguem transportar en paper el que veiem. No crec que hagi incrementat la meva tècnica artística, però la veritat és que ha estat força divertit… i sempre s’aprèn alguna cosa!

Image

La tarda encara m’ha interessat més, ja que en Hayes ens ha ensenyat a ser creatius tot fent fotos, ens ha mostrat com hem de veure un objecte o un lloc de diverses formes, atenent a formes, línies, color, textura, figures, color, espai… Per a cada característica ens ha fet fer un conjunt de fotos, i la veritat és que he après com varia una foto d’una mateixa cosa fent-ho des de punts de vista diferents. Igual que he copsat el valor d’un conjunt de fotos que comparteixen una característica comuna (per exemple, un cercle).

En Hayes ens ha fet estar una estona al bell mig del centre comercial de Ginebra, amb tot d’aparadors i llums de Nadal. L’experiència ha estat apassionant!

ge-collage-6b

Aquestes petites coses són les que donen valor afegit a una trobada. A més d’aprendre Sketchbook i a fer fotos millors, he conegut gent fantàstica de tot el món, perquè compartint vàries hores amb el mateix grup hi ha molt de temps de compartir experiències.

Gràcies a en Hayes Ford per la seva paciència i per saber-nos ensenyar aquestes tècniques. Per cert, ell és professor de tècnica artística per a estudiants de Mestre. Es nota.