Toc de màgia i ciència: compartint jocs

Image

Ahir al vespre vam fer una una nova edició del Toc de Màgia i Ciència, unes trobades sobre la relació entre màgia i ciència que muntem de tant en tant (i que potser hauríem de fer periòdiques). Aquest cop vam comptar amb en Fernando Blasco (@fblascoc) coma participant estel.lar. En Fernando és a Girona per treballar amb tot l’equip del projecte “De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia” que ens va concedir la FECyT. A part, vam tenir nous amics com en David Segarra. I més estudiants que mai.

A part de repassar alguns dels jocs del nostre espectacle “La Màgia de la Taula Periòdica” en la seva versió numèrica, vam poder gaudir de diferents estris curiosos que portava en Fernando, des de baldufes variades fins a il.lusions òptiques. El triomf se’l va emportar, altra vegada, l’estrany efecte de les tres capses superposades i la il.lusió sensorial del seu pes, una il.lusió poc coneguda i que aixeca exclamacions d’admirarció i sorpresa cada cop que ens hi posem.

Image

En @pepduran va proposar de fer el joc dels mistos i la moneda, encara que ahir l’experiment no va ser tant bonic com en d’altres vegades degut a les condicions ambientals. I en @pquimic ens va fer una nova versió del joc d’El Somni que va deixar bocabadats els assistents.

Els estudiants també van poder aportar els seus jocs. Per exemple, una revelació d’una carta fent servir les característiques del calendari, a càrrec d’en @reigsergi.

Gràcies a tots els assistents (una quinzena) per la seva presència i per haver pogut gaudir d’un parell d’hores d’interessants efectes màgics científics. I a en Fernando Blasco per haver portat el pes de la trobada.

Image