Toc de Màgia i Ciència de Sant Jordi

Aquest vespre ens hem trobat 9 persones amb motiu d’una nova edició del Toc de Ciència i Màgia, en aquest cas dedicat a Sant Jordi, la Rosa, l’Espasa i el Drac. Amb dos estudiants de química de 2n, la @laiagd, en @pquimic, la @silviasimonr, en @estfarr, en @reigsergi i la @juditp93 – i jo mateix.

Image

A diferència dels anteriors, fets en bars de Girona, hem fet aquest en un àmbit més acadèmic, cosa que ha permès tenir més estris a prop, i per això hem fet poques cartes, però sí moltes curiositats. De fet, per exemple, hem repassat quins jocs tenim que podrien ser de Sant Jordi:

  • – El Drac que et segueix amb la mirada (joc de Martin Gardner0
  • – Jocs de cartes que comporten un relat
  • – Jocs amb ganivets (hem mirat l’Encyclopaedia of Imromptu Magic de Martin Gardner)
  • – Qualsevol joc que tingui a veure amb les espases de la baralla espanyola (En Sergi se n’ha adonat!)
  • – La Rosa de paper (i qualsevol rosa o flor d’origami)

Image

Hem repassat també alguns dels jocs de La Màgia de la Taula Periòdica. Per als nous assistents, hem pogut provar variacions. El mateix joc de l’entropia (quatre pilons) el podem presentar com a aigua i oli, que se separen màgicament, com passa si ho fem a la cuina.

Moltes gràcies a tots els assistents, especialment als estudiants que han volgut acompanyar-nos i a la Judit i en Sergi, que fan aquests dies un gran esforç per fer-nos un cop de mà amb l’#ecme15.

Image