Trobada amb ACEFIR i HOLN: formació permanent a la xarxa i MOOCs

La nostra vinculació amb el nou món dels cursos massius i oberts per internet (MOOCs) ens proporciona oportunitats de relacionar-nos amb diferents agents del sistema educatiu. Avui per exemple hem fet una trobada, a les instal.lacions de la C4DUdG al ParcUdG, amb l’ACEFIR (associació catalana per l’educació, la formació i la recerca) i l’HOLN (Hungarian Open Learning Network – Nyitok Centre). Quatre membres d’aquesta xarxa hongaresa, que tenen un projecte europeu Erasmus+ comú amb l’ACEFIR, han mantingut diversos contactes durant un parell de dies a Girona, entre ells el nostre.

15759839804_a431c6b91a_z

La trobada ha consistit en una explicació per part nostra del projecte GISOLR (Girona Science Open Learning and Research), en el qual està emmarcat tot el tema de MOOCs que desenvolupem. La presentació ha estat molt dinàmica per les constants discussions que hem mantingut la @silviasimonr, en @pqumic i jo mateix amb la delegació hongaresa i els membres de l’ACEFIR, encapçalats per la Rosa M. Falgàs.

 

Més endavant l’HOLN ens ha presentat l’Hongarian Open Learning Centre, una xarxa de centres de formació permanent per impulsar l’autoaprenentatge amb tot un sistema de tutories. Tot plegat ha acabat amb un dinar de treball on no hem parat de debatre sobre els MOOCs, la formació online, el sistema d’educació superior i la formació al llarg de la vida.

Aquesta és la presentació que els hem preparat i que ha servit de base per reflexionar sobre la formació al llarg de la vida i els MOOCs: “Another way of Science Communication A 21st-century way of open online learning

Hem d’agrair la Rosa M. Falgàs per l’oportunitat que ens ha propocionat de conèixer millor el món de la formació permanent i de les iniciatives en temes de formació d’adults i de reincorporació a la vida laboral. Contribuir a tot això també és funció del professorat universitari.

A les fotos, sortint del dinar i tot esmorzant una mica

16196075649_16d30b06e6_z