Visitant #cienciaenaccion a Viladecans

 

Image

El 2015 Ciencia en Acción s’havia de fer a La Corunya, però al final no ha pogut ser possible i s’ha fet en una versió més reduïda a Viladecans, divendres a la tarda i dissabte tot el dia. Per això ahir dissabte vaig anar la tarda a fer-hi una visita.

Image

L’any passat hi vam participar al Cosmocaixa de Barcelona, amb un taller de La Màgia de la Taula Periòdica, i amb l’espectacle del mateix nom, cosa que ens va permetre ser seleccionats per ser a Londres a Science on Stage pel juny. Malauradament cap de les propostes que vam fer per a 2015 no va ser seleccionada. Haurem de millorar.

Image

Al Cubic de Viladecans hi havia dues grans sales amb els tallers corresponents a les propostes seleccionades i guanyadores de 2015, en les seves diverses modalitats. Des de cosntruccions de Sierpinski, fins a tallers de química (EL prof. Coromines, la prof. Guitart), passant per activitats de física (per exemple d’en Tavi Casellas, del CRP del Gironès) i de les altres disciplines de la ciència. Els centres escolars locals també hi participaven, i a fora de l’edifici hi havia també activitats.

Image

Acabada la trobada, la Rosa Ros, organitzadora de l’esdeveniment, va tancar l’edició d’aquest any anunciant que l’any vinent es farà a Algeciras. Desitgem que no hi hagi tants de problemes econòmics per a l’any vinent i que es recuperi la normalitat. Cal felicitar la Rosa per l’esforç d’organitzar aquest esdeveniment malgrat tots els problemes, i també per haver sapigut reunir una bona colla d’atractius tallers a Viladecans.

Vaig retrobar companys de Science on Stage London, divulgadors que vam conèixer al Cosmocaixa 2014 i en d’altres esdeveniments… Per això en tinc ara alguns selfies. Vaig fer-ne algunes fotos, que són aquí:

20151017-cea-viladecans