El #cemc16, una experiència apassionant

Image

Ahir a la tarda va acabar el I Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, que ha aplegat 20 participants entre 3r d’ESO i 2n de BAT, i on hem participat també 4 professors júniors i varis professors sèniors. Aquest Campus és possible pel finançament d’un projecte de la FECyT.

Han estat cinc dies (des de dilluns 4 fins a divendres 8) molt intensos. Des de 2/4 de 10 del matí fins a 2/4 de 8 de la tarda. En diverses ubicacions. Amb un viatge a Barcelona. Amb una visita a Girona. Amb jocs, tallers, actuacions, un festival…Hem descobert joves valors, hem conegut noves capacitats dels nostres júniors, hem compartit llarges estones amb nova gent.

Anteriorment havia estat implicat en la planificació del Jove Campus de Recerca de la UdG, però no en la seva execució. Ara hi he estat implicat en tots els aspectes.Ha estat una experiència apassionant. Segurament els 20 joves han après moltes coses, però jo (nosaltres) moltes més. Toca ara posar ordre a tota la informació que hem anat recollint, a valorar el Campus, a pensar en la seva possible continuïtat, a fer-lo millor. I també a deixar resposar les emocions resultants d’aquesta experiència.

Des d’un punt de vista de grup, hem completat el relleu de persones que en els darrers anys van significar molt per a nosaltres, per unes altres que segueixen el camí que van iniciar. Ja no tenim en Pep Anton o la Laia, però ara tenim en Sergi, la Judit, els dos Marcs…

I tenim molts de projectes i idees que haurem de mirar si impulsem, perquè al final tot ha de ser sostenible.

Gràcies a en Fernando per haver estat des d’un primer moment en la gestació d’aquesta iniciativa, i per ser la seva ànima. A la Sílvia, sense la qual no es faria res. A la Mireia, per participar entusiàsticament en allò que el seu poc temps lliure li deixa. A en Pep, per estar sempre al peu del canó. A l’Artur, per fer-nos un cop de mà quan més ens calia. A en Jorge Luengo, per haver-nos obsequiat amb tot un matí de ciència i màgia d’un nivell espectacular. A en Jordi Ruiz, per aportar el seu punt de vista de psicòleg i mag. I als quatre júniors, per ser les peces que han aguantat la bastida del Campus.

Gràcies també a la Biblioteca Carles Rahola, al Museu Blau de Barcelona, i al Museu del Rei de la Màgia. La Bilioteca ha acollit cada dia “La Setmana de les Sorpreses”, i al Museu Blau hi vam fer un taller dinàmic de fotografia geomètrica.

Ei… i a les 11 noies i 9 nois d’edats diferents que han estat amb nosaltres. Seguirem en contacte!