I pel juliol fem el Campus d’Estiu de Màgia i Ciència

Image

Per a aquest any, vam tenir la sort d’obtenir finançament de la Fundación Española de Ciencia y Tecnologia (FECyT) per contnuar el nostre proejcte de màgia i ciència. Entre d’altres tasques, aquest projecte preveu un Campus per a Joves una mica com a continuació del que l’any passat vam fer per a adults: el I Congrès de Màgia, Ciència i Educació (#ecme15), que vam fer a finals d’abril de 2015 a Girona.

Aquest cop es tracta d’un curt Campus presencial intensiu, d’una durada d’una setmana, on estudiants entre 3r d’ESO i 2n de BAT compartiran amb estudiants universitaris, amb els membres de l’equip del projecte, i amb mags professionals, l’aprenentatge en el camp d’interesecció de la màgia i la ciència.

Image

Per a nosaltres es tracta d’un pas més en la recerca de la interfase ciència-màgía-educació. Hem comprovat com la màgia és un bon reclam per atreure la gent cap a la ciència, i també per afavorir l’aprenentatge de conceptes complicats. I també hem verificat que tothom troba rellevant com la ciència explica la màgia, és a dir, fenòmens aparentment impossibles.

No es tracta de revelar secrets (bé…algun, potser sí 🙂 ), sinó d’afavorir la comprensió pública de la ciència, mentre es gaudeix dels misteris de la màgia

Tota la informació, al blog de la c4d i del projecte (http://c4d.udg.edu i http://magsci.eu)