Itinerari Màgic-Científic per Figueres, @ciutats_ciencia, #itimagfi

31668784870_8742d99803_z

Ciutats de Ciència és un projecte de la UdG per promoure la ciència a diverses poblacions dels voltants de Girona. Entre d’altres activitats, s’hi organitzen visites per visualitzar el seu interès científic, ambiental i natural. Una de les ciutats que forma part d’aquest programa és Figueres, i des de la UdG es va demanar a la C4D d’estendre-hi la visita màgico-científica que ja hem organitzat a Girona varis cops. El 14 de novembre, amb en Teo Jover, ja vam preparar in situ aquest itinerari, tot analitzant les diverses possibilitats, considerant elements d’interès matemàtic i científic, sense descuidar l’aspecte humanista. En Teo, veí de Figueres i mag aficionat, és una persona idònea per col.laborar en aquesta extensió de l’itinerari, que esperem fer a d’altres llocs en un futur. Avui hem tingut la sort que ens hi hagi companyat  l’Artur Antúnez, professor de secundària, bon mag i que darrerament sol col.laborar amb nosaltres.

De la visita n’hem fet un storify, i també tenim totes les fotos al flickr.

31668792190_a830f94e39_z

La vintena d’assistents s’ho han passat molt bé, i com sol passar la potència dels efectes màgics ens dificulta a vegades remarcar l’interès científic i tecnològic dels diferents elements arquitectònics, paisatgístics i culturals que es van visitant. La màgia és molt més apreciada (atractiva, divertida, sorprenent, espectacular) que no pas la ciència. Però aconseguim, entre joc i joc, que joves i grans vagin agafant conceptes científics, que coneguin la ciutat i el territori, i que s’endinsin en la cultura científica. També s’han emportat algun secret cap a casa… per exemple el clip que remunta màgicament una goma (foto). O la cançó miraculosa, basada en el Principi de Kruskaal.

Com sempre, hem acabat amb un baby hummer de 4 cartes, on els propis assistents han fet de mags

La visita a Figueres ha tingut lloc als voltants del barri vell, fonamentalment a l’entorn de la Rambla. Ha començat davant del Museu de Juguet, i ha acabat al Teatre-Museu Jardí.

itimagfi-track

Moltes gràcies a en Teo Jover i l’Artur Antúnez per la seva implicació. Esperem poder-ho repetir aviat!

31925895581_99d10d3942_z