La Taula Periòdica dels Elements es pot presentar de vàries formes, i és útil per escriure

Aquests dies estem treballant en la tasca de jocs de màgia i ciència per a mòbils amb en @fblascoxyz. Tot valorant diferents procediments per fer els jocs, hem trobat aquesta web que mostra la Taula Periòdica dels Elements amb javascript, no tan sols en la configuració habitual (matriu 2D), sinó també en esfera i en hèlix, fins i tot en una matriu 3D. La Taula es pot rotar i engrandir. De fet la web de three.js conté altres exemples molt interessants i espectaculars.

A part de la utilitat per als jocs de mòbil, això ens va bé per al nou (sub)projecte “Quin element ets” (#tpqee) que vam començar a la #jpoudg fa pocs dies, i que també forma part del projecte “De la màgia de la ciència a la ciència de la màgia” finançat per la FECyT.

Image

Relacionat amb la Taula Periòdica, també hem trobat el web http://lmntology.com que permet escriure un text combinant els símbols de la Taula Periòdica. Cal dir però que fa una mica de trampa, ja que fa servir elements ficticis per a una dotzena de lletres, per exemple la “D” o la “A”. També ens serà d’utilitat al joc #tpqee.

Image