Participant al congrès MathChemComp 2016 a Dubrovnik

Image

El congrès MathChemComp 2016 té lloc a Dubronvik des de fa força anys. Aquest és el primer cop que participo, a suggerència d’en Miquel Solà. La veritat és que la seva temàtica m’és força atrictiva: matemàtiques, computació, química… i també la seva ubicació. No havia estat mai a Dubrovnik, una impressionant ciutat emmurallada, esdevinguda un centre turístic com mai no ho havia vst.

El MathChemComp dura una setmana, en format semiientensiu. Normalment les sessions són pel matí, perquè els assistents puguin fer turisme o fer contactes, al llarg de la tarda. Donada la seva llargada, els assistents no necessàriament hi han d’assistir de forma completa (vull dir, de dates), i de fet pel mig hi ha cursos de formació per als investigadors joves

Image

Amb en Miquel Solà ahir ja vam assistir a les sessións del congrès. Avui, en Miquel ha fet la seva xerrada sobre els diferents índexos d’aromaticitat, a les 9 del matí. Potser és per la calor d’aquests dies, però cal dir que la puntualitat dels assistents ha estat molt bona.

Just en acabar la xerrada d’en Miquel hi ha hagut varis braços que s’han aixecat ràpidament per fer preguntes, i és que l’aromaticitat és un camp d’estudi apassionants amb més d’una visió, cosa que prement un debat ben ric.

Image

El congrès té lloc a l’International University Center, on hi ha d’altres congressos i trobades de forma simultània (m’ha recordat una mica el Palau de la Magdalena de Santander). Hi he vist algun cartell en català, com del congrès de la foto, de 2007. El fet de ser a un centre universitari fa que la connexió Eduroam permeti treballar fàcilment i sense cap preparació tècnica.

Dubrovnik està envaït de turistes. Com Girona el primer cap de setmana de Temps de Flors. Espero que no mori dèxit. Dubrovnik, igual que Split, és patrimoni de la humanitat, en el sentit que proporciona molta informació de la història comuna. I maluradamente, també de la història recent, al llarg dels primers anys dels 90s, amb les dificultats resultants de la disgregació de l’antigua Iugoslàvia.

De tot se n’aprèn.

Image