Presentant el nou llbre d’en Claudi Mans, “La Química de cada dia”

Image

Ahir vaig tenir l’honor de ser el presentador del nou llibre del professor de la UB Claudi Mans, amb qui hem tingut la sort d’interactuar diverses vegades com a gran divulgador de la química. Els seus llibres són excel.lents exemples de divulgació (La Truita Cremada, La Vaca Esfèrica, etc.)

En aquest cas, “La Química de cada dia“, es tracta d’un recull d’articles curts que en Claudi ha fet darrerament en revistes i al seu propi blog, una bona part relacionats amb la química de la cuina, però també alguns variats que toquen diversos aspectes de la química (fins i tot recreativa).

Un públic no gaire nombrós però selecte (he constatat la dificultat de tenir públic a les presentacions de llibres – gairebé cada dia n’hi ha una a la Llibreria 22, per exemple), vaig destacar algunes de les qualitats que crec que reuneix aquest llibre. Per exemple, de la forma que acaba: amb un capítol destinat a Marie Curie, molt encertat. El llibre recull també algunes de les dèries d’en Claudi Mans, per exemple la relació amb Alícia al País de les Meravelles. I conté d’altres sorpreses i aspectes fascinants.

Image