Toc de Màgia i Ciència i #g4gcom, amb en Fèlix Brunet de convidat

tocmagsci-felix

Aquest vespre hem fet una nova edició (la dotzena!) del Toc de Ciència i Màgia, que hem fet coincidir amb la celebració de l’aniversari d’en Martin Garder, el Celebration of Mind #g4gcom. Després de fer el darrer #tocmagsci a un bar del barri vell, aquest cop l’hem tornat a fer al Bar Crystal del Pla de Plau.

Ha estat una edició especial també perquè hi ha vingut en Fèlix Brunet, el Mag Fèlix, que ens ha mostrat diversos jocs basats en efectes matemàtics, amb moltes aportacions de la seva experiència i repertori. En Fèlix ens ha explicat alguns principis, moviments i sorpeses que segur que seran útils per a tots els que hi hem anat.

Per exemple, el clàssic joc de les 21 cartes, on es fan 3 pilons i l’espectador ha d’anar dient a qun piló es troba una carta seleccionada, ha estat destripat i versionat de diverses formes. Totalment espectacular.

Hem tingut la sort de tornar a comptar amb en Pepe Vidal, que va col.laborar amb el Congrès de Ciència, Màgia i Educació i que ha impartit cursos de màgia a la UdG. En Pepe ens ha fet un espectacular joc de coincidència màgica que té una explicació senzilla per àlgebra. També l’Artur Antúnez, que darrerament col.labora amb nosaltres, i evidentment tot l’equip de la @c4dudg i del projecte de Màgia i Ciència. Ah! i estudiants-mags d’en Fèlix. Un jove assistent ens ha fet finalment una versió del Joc del Plom popularitzat per Martin Gardner, fent servir cartes franceses i la paritat vermella-negra.

Com sempre, ha estat un plaer, i per descomptat una molt bona forma de recordar el llegat de Martin Gardner.

D’aquest Toc n’hem fet un storify: https://storify.com/miquelduran/tocmagsci-g4gcom-g4gcelebration-12e-toc-de-magia-i

Gràcies a en Fèlix, en Pepe, l’Artur, els companys, i a tots els assistents!