Un bon exemple de l’ús d’Instagram a l’educació superior

Image

A vegades dic que twitter és bon text amb imatges no tan bones, i que instagram són imatges bones amb text no tan bo. M’ho confirma una mica una proposta excel.lent de la Harvard Medical School: How We Transformed Harvard Medical School’s Brand on Instagram al blog Social Media Today.

Ben escrit i ben elaborat, aquest post va en la línia de fer fotos bones (boniques, agradables, consistents, …) i de reforçar la marca de la HMS. Esmenta aquests aspectes per fer un bon compte corporatiu d’Instagram:

  • Establir la identitat
  • Mantenir l’autenticitat
  • Crear relevància
  • Evocar emoció
  • Bastir consistència

A més a més, proposa fer servr hashtags propis i també hashtags populars, anar provant diferents coses, identificar què fan de bé la competència i les marques innovadores – i fer fotos ben fetes, que és allò que es suposa que cal fer a Instagram.

L’autor, Jay Shemenski, és el responsable d’aquest pla per potencial l’Instagram de la HMS. Al post hi comenta que

Our ultimate goal on Instagram is to create a compelling and high-quality visual identity that aligns with the HMS brand to build a deeper connection with current and new audiences. With this goal in mind, we decided to further aim to create a consistent and sustained brand value over time to bolster our reputation with audiences. To achieve these goals, we first had to establish our brand identity and visual strategy—and then implement it. Here’s how we did it in five steps.

Tal com em deia la @mferres, una minitesi doctoral de com fer servir Instagram.

Ara només hi hem de fer cas. No crec que una escola de medicina ho tingui més fàcil que una de química o de ciències. N’hem d’aprendre.