Xerrada a Palafrugell sobre energia, química i canvi climàtic

Image

Aquesta tarda a les 7 he fet una xerrada a Palafrugell titulada Energia i canvi climàtic: Química per a un món sostenible, convidat per la Coral Cot, del Centre Municipal d’Educació. Malgrat que és un dia post-Reis i que no hi ha classe en aquest centre, he tingut una selecta audiència a qui he intentat trametre alguns aspectes científics del canvi climàtic, sempre vist per part d’un no especialista en el tema com sóc jo.

Després de comentar diversos articles i notícies recents sobre el tema, com la fuga de metà d’un dipòsit prop de Lós Ángeles, o l’obligació d’instal.lar panells solars als terrats, a França, he fet una versió reduïda (no informacional) de la meva discussió sobre l’entropia. Naturalment hem fet l’experiment de bufar a la mà molla, i per acabar, i per reflexionar sobre la relació entre entropia i màgia, els he fet un joc col.lectiu amb 4 cartes, el Baby Hummer, amb el qual solem acabar xerrades, tallers i altres activitats amb públic.

Image

Han estat doncs gairebé dues hores, perquè després de la xerrada i del joc de mans, hem tingut una sessió de debat sobre algunes de les qüestions dels assistents, tot teninten compte que sobre el canvi climàtic i temes relacionats, les qüestions emocionals solen acompanyar la visió més racional dels científics.

Moltes gràcies al Centre Municipal d’Educació per convidar-me, i en especial a la Coral Cot per la seva simpatia i amabilitat.

A la foto, un selfie quan els assistents ja marxaven de la sala.

Aquesta és la presentació que ha acompanyat la xerrada