Xerrada-demonstració sobre Màgia i Ciència al COEC-Girona

Image

Ahir a la nit vaig tenir l’oportunitat de fer una xerrada-demostració de màgia i ciència al Col.legi d’Estomatòlegs i Odontòlegs de Catalunya, demarcació de Girona (COEC-Girona – o sigui: dentistes), com a cloenda de les seves sessions de formació del curs 2015/16. Davant d’una trentena de persones, vaig anar repassant els diferents jocs de La Màgia de l’Alimentació, començant pel joc binari i el joc del mentider, i continuant pel joc del menú saludable. Els vaig fer també el joc del bitllet (llegir la ment d’algú tot endevinant un dígit que falta a un bitllet d’euro) – però també els vaig explicar com ho podrien fer basant-se en informació pública.

Vaig voler explicar-los una mica que la màgia serveix per explicar la ciència, i per això vaig explicar la diferènca entre carta clàssica i carta quàntica, complementant-ho amb un joc de vermelles/negres per fer una analogia dels parells de partícules entrellaçades Einstein-Podalski-Rosen (EPR). No em vaig poder estar de fer un joc diferent (màgic: sorprenent, impossible i fascinant) en què una carta lliurement seleccionada per una persona de l’audiència va aparèixer, després de llançar les cartes contra una finestra que dona al carrer, enganxada a l’altre cantó del vidre. Com fem sovint, al final un Baby Hummer massiu és la millor forma d’acabar, perquè llavors ja no fa màgia qui parla, sino que els propis assistents esdevenen els mags.

Acostumat a fer aquestes xerrades-espectacle a un públic jove o familiar, fer-la a un públic adult i professional de la salut va resultat molt agraït i engrescador. He d’agrair l’Agnès Ministral per la invitació, i a tot el COEC-Girona la seva amabilitat. Hi va ajudar, és clar, el pica-pica final i la bona conversa sobre màgia, ciència, salut bucodental, el sistema universitari… En total, tres hores que van passar molt ràpidament.

I presidint la taula, tres dels meus Cubs de Rubik “diferents” més curiosos. I les ulleres que permeten llegir la ment, controlar-la i predir el futur.

Image