Ahir, #trinxat amb @saulgordillo. Algunes pistes de la ràdio pública

Ahir vam tenir un nou #trinxat, aquest cop amb Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio. Després del darrer sopar amb l’Esther Vera, directora de l’Ara, la trobada amb el director de CatRàdio va ser un magnífic complement. Entre tots dos he pogut conèixer una mica les pistes comunicatives d’un diari (privat) i d’una ràdio (pública). Hi ha aspectes comuns, i aspectes que els diferencien, és clar.

Ahir en @saulgordillo ens va fer una doble exposició: per un cantó, ens va relatar el procés del seu nomenament (fa exactament un any) i dels canvis en l’estructura de personal que ha introduït; per un altre cantó, ens va proporcionar pistes de com millorar CatRàdio, de com posar-la millor al servei públic en un moment polític especialment apassionant.

En Saül és una persona propera, que ha sortit “de sota”, del Maresme, passant per la direcció de l’Agència Catalana de Notícias. Ens va explicar la seva visió de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre el seu nomenament, i ens va voler donar una visió optimista del futur.

Al sopar vaig tenir l’oportunitat de conèixer gent de ràdio, comunicadors professionals. No l’escolto pas gaire, la ràdio, sobretot perquè no faig gaire desplaçaments per anar a treballar en cotxe, i amb el TAV a Barcelona tampoc tinc temps. Reconec però que per a molta gent representa una font important d’energia i d’informació.

En el relat del ponent, moltes vegades etiquetat “off the record”, hi vaig veure problemes (i solucions) comuns als de la Universitat. La seva competència amb la ràdio privada (en particular, RAC1), té semblances amb la competència que per a la universitat pública té la privada i d’altres entorns de formació superior que no tenen la cotilla de la universitat pública. La seva estratègia per impulsar l’audiència i el servei públic de CatRàdio també em van semblar paral·leles a l’estratègia de servei d’una universitat com la meva.

Moltes gràcies a l’equip organitzador i a en @saulgordillo per una trobada molt interessant.

Vaig fer fotos: https://www.flickr.com/gp/miquelduran/o15P3W