Celebrant els 40 anys del Centre de Formació d’Adults de Girona

Aquesta tarda he pogut participar a la cloenda dels actes de celebració dels 40 anys del Centre de Formació d’Adults de Girona. L’Aula Magna de la Casa de Cultura ha estat plena de gom a gom per professors, exprofessors, estudiants, amics, gent que hi ha estat relacionada al llarg del temps.

He pogut copsar de primera mà altra vegada la feina que fa el CFA. He pogut parlar, per exemple, amb una estudiant de 1r curs de Ciències Ambientals que fa poc va assolir l’accés de majors de 25 anys a la universitat, gràcies al CFA. També he conegut estudiants d’altres centres, com algunes estudiants de Palafrugell que estan preocupades perquè tenen dificultats amb la química que es demana a l’examen d’accés de majors de 25 anys.

Les dues hores de l’acte han estat una delícia, igual que n’és el llibre editat pel CFA en ocasió d’aquest aniversari, i al qual he tingut l’honor de contribuir amb l’article “Ciència, màgia i educació d’adults“.

A més, el CFA ha convidat a pujar a dalt de l’escenari a una vintena de persones perquè durant un parell o tres de minuts expliquéssin la seva experiència amb el CFA. També amb gran honor, m’ha tocat a mí dir unes paraules, que fonamentalment han estat de reconèixer la gran tasca del CFA, i de la lliçó que rebem els professors d’universitat quan hi anem a fer alguna xerrada o taller (en el nostre cas, de química). He reivindicat, també la necessitat d’imbricar millor tots els agents educatius de la ciutat, des del CFA fins a la Universitat, passant pels altres centres educatius, tal com es va intentar fa anys amb el Projecte Educatiu de Ciutat, en el qual vaig participar activament.

No m’he pogut estar de fer un selfie quan he pujar a l’escenari. He estat l’únic que ho he fet, crec – encara que de fotos i videos n’hi haurà moltíssimes.

Tal com he dit davant de tothom, era un acte que desitjaria que no s’acabés. Les aportacions han estat magnífiques, i representen que, a més de trametre coneixement, el CFA és també una escola de ciutadania.

Moltes gràcies al CFA per convidar-me a l’acte i a contribuir al llibre, i en especial a en Miquel Blanch.