Els Matins de la Química (1/2)

Avui hem tingut una nova edició d’Els Matins de la Química, que ens ha portat una bona colla (cinc grups d’unes 20 persones) d’estudiants de diferents centres de secundària del territori UdG.

Amb en Pep Duran, deprés que la Clàudia Fontàs dongués la benvinguda als participants, hem fet una mica de xerrada-taller, anomenat 3STEAM

Es tractava de presentar a l’audiència tot això: STEAM ? Però què vol dir? Doncs “Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics”
  • STEAM: La química involucra substàncies. Aquí en Pep Duran ha fet el joc de la fumata en una tetera.
  • S-TEAM: les persones de la química. Aquí hem passat el video de la Sílvia Osuna, companya investigadora de l’IQCCUdG i que ha rebut dos premis importants, a part de l’Starting Grant de la ERC.
  • S.Te.Am: de la màgia a #tpqee. A part de preguntar a cadascú quin element és… i de potser fer joc binari de #lamtp, en Pep ha fet llum amb una reacció quimiluminiscent (la foto del començament)

 

 

Després, cada àrea de coneixement ha fet un taller diferent, a més de la visita guiada pels laboratoris de Departament de Química. En el nostre cas (Química Física), hem repetit el taller de l’any passat, que va tenir força èxit, tot adreçant les biomolècules.