Els Secrets matemàgics del color, al CFA de Girona #magcol

Avui he fet un taller-actuació al Centre de Formació d’Adults (DFA) de Girona, convidat per en Miquel Blanch. Ja hi havia estat, fent màgia i ciència, i els companys de la @c4dudg també. Sempre és engrescador anar-hi, perquè els estudiants són adults amb ganes d’aprendre i de passar-ho bé una estona.

Aquest cop m’he trobat una bona colla d’estudiants que volen obtenir el Graduat en Educación Secundària Obligatòria. Són persones curioses, participatives, que preguntes, que volen saber el secret dels jocs. En definitiva: un gran públic.

Els he fet una selecció de jocs, seguint una mica el fil de La Màgia del Color, el projecte que aquest any estem tirant endavant. A part d’una mica d’explicació científico del color, els he fet jocs on el color és important.

Els WeekDayRings, que en versió grossa he portat pel carrer malgrat el fort vent que bufava, han agradat molt. I és que saber el dia de la setmana en què caurà un aniversari aquest any, o el dia de la setmana en què es va nèixer, agrada tothom.  I aquesta versió amb heptàgons és fàcilment manipulable, no es fa malbé, i tothom entèn de seguida el seu funcionament.

Hem fet cartes vermelles/negres, el binari dels aliments, probabilitat de coincidència d’aniversaris (a la 13a ha funcionat! n’hi ha un 50% a la 25…). Ha agradat molt el bitllet, amb el qual sempre es pot fer broma i que permet saber coses que la gent del carrer no sap: sobre el número de sèrie, sobre bitllets vells i nous, etc. El metider ha completat el show… i per descomptat, un Baby Hummer final que els ha deixat garratibats.

Moltes gràcies a tots els participants, i al Centre de Formació d’Adults, pel seu 40è aniversari. És una feina realment important.

Per cert… he trobat les ulleres de “I tu, quin element ets?” i les he fetes posar a una estudiant… li han quedat molt bé!