Els #weekdayrings, a la final de Ciencia en Acción, a Ermua/Eibar

En el marc del projecte de Màgia i Ciència que desenvolupem amb en Fernando Blasco (Univ. Pol. Madrid), hem anat participant al certamen Ciencia en Acción, que es desenvolupa anualment en dues fases. En una primera, s’envien experiències divulgatives científiques reals (tallers, experiments, videos, etc.), i en una segona hi ha una trobada presencial amb els finalistes escollits en cadascuna de vàries categories (laboratori de matemàtiques, demostracions de química, demostracions de física, tecnologia, etc.)

Aquest any hem tingut la sort de ser escollits com a finalistes (juntament amb 12 experiències més) de l’apartat de Laboratori de Matemàtiques amb l’experiència “Quin dia de la setmana és…”, que combina el taller WeekDayRings per saber el dia de la setmana corresponent a qualsevol data, amb el taller d’”I tu, quin element ets?” de la Taula Periòdica dels Elements, juntant-hi la determinació de la fase de la lluna i de la data de Pasqua.

L’any 2014 el nostre grup va ser finalista i va obtenir la menció d’honor en l’apartat de presentació en escena, amb “La Màgia de la taula Periòdica”, a la final que va tenir lloc al Cosmocaixa de Barcelona. L’any passat 2016, vam ser a Algesires a la final, amb el taller “Menjar bé és ciència”. Aquest any, doncs, hi hem participem per tercera vegada dins d’aquest projecte de Màgia i Ciència que vam començar fa tres anys.

Igual que l’any passat a Algesires, a Ermua/Eibar hi han viatjat la Judit Torrent, en Marc Herce i en Marc Castaño, estudiants de la UdG i de l’escola de divulgadors de la C4D. Al llarg de la jornada de divendres 6 a la tarda i tot dissabte 7, tots tres van tenir força feina mostrant el taller. Malauradament no hem tingut sort i no hem estat premiats. Així i tot, agraïm moltíssim als nostres tres representants haver defensat el projecte #magsci i l’activitat #weekdayrings !

De les fotos que els tres estudiants fan fer via twitter, n’hem fet un storify: https://storify.com/miquelduran/weekdayrings-a-cea17

Aquest és el pòster que hem fet per exposar al taller, amb instruccions de les diferents activitats: