Equipant-nos de bones pràctiques a secundària: #lamtp #equipat al Caixafòrum Girona

Les jornades EQUIPA’T de bones pràctiques a secundària tenen com a objectiu exposar experiències de bones pràctiques que tinguin en compte la innovació i la recerca educativa, a través de tallers, comunicacions i ponències de docents. A part de comunicacions de professors de secundària, també s’hi conviden experiències des de la Universitat. La jornada d’avui al matí ha tingut diverses comunicacions molt atractrives, amb propostes originals.

La veritat és que hi hem après molt. Una d’elles per exemple (presentada per la Txell Mallorquí) tractava un treball d’alumnes amb la taula periòdica dels elements, on cada persona es penjava un badge amb un símbol atòmic. I l’Albert Bramon, sempre pedagògic, ens ha donat una lliçó sobre les ales dels avions i els efectes aerodinàmics que els fan volar. En Tavi Casellas ens ha fet divertir amb els seus jocs de física per als amics i dinars o sopars… ha dit que sempre cal portar imants de neodimi al cim! (bona idea: jo també, i cartes, és clar). També ens ha recordat que el cel·lo és birefringent (o sigui, que dóna efectes curiosos amb la llum polaritzada).

En aquest marc doncs, hem estat convidats per lCE de la UdG a presentar el nostre taller-show La Màgia de la Taula Periòdica (#lamtp) a la sessió d’aquest matí al CaixaFòrum Girona. La presentació l’hem feta amb en Pep Anton Vieta, tot utilizant la presentació del show que en Pep Anton tenia disponible des del darrer show que vam fer.

En aquesta presentació ja hi hem inclós l’activitat “I tu, quin element ets?”, que hem desenvolupat amb força èxit darrerament (#tpqee). Amb en @pquimic hem anat comentant el PPT que teníem preparat, tot senyalant els aspectes més rellevants de cara a la seva utilitat en l’educació científica. Jo fins i tot he acabat parlant de la taula periòdica triangular i de la utilitat del Pyraminx per a la TPE.

Volíem acabar la xerrada presentant apps de química, però la veritat és que el temps era curt i ens hem limitat a parlar de la Taula Periòdica.

Moltes gràcies a l’ICE de la UdG per convidar-nos a fer aquesta comunicació!