Fent cultura (científica) per Madrid

Aprofitant la visita a Madrid per treballar en el projecte de Màgia i Ciència, he pogut fer aquests dies una mica de turisme cultural. De fet, abans d’ahir ja parlava del nostre show al Círculo de Bellas Artes de Madrid, un lloc de llarga tradició, un edifici molt interessant des de fora i des de dins. A més, es pot pujar a la terrassa del darrer pis, on hi ha un bon bar, i gaudir d’una bona vista en totes direccions. Abans d’ahir, precisament, al vespre el sol es ponia per l’Oest i proporcionava extraordinàries panoràmiques, com aquesta:

Dimarts al matí vaig poder anar a veure també l’exposició sobre Escher al Palacio Gaviria. És tota una sorpresa l’interior d’aquest edifici, des de les seves parets fins als seus lavabos. A més, l’exposició d’Escher és molt interessant perquè permet veure molts gravats, més enllà de les seves tessel·lacions conegudes. Llàstima que no es puguin publicar fotos de l’exposició d’Escher, perquè hi ha alguns muntatges ben curiosos. En aquesta foto, un passadís del palau:

Finalment, abans d’anar al CBA vaig passar a fer un cop d’ull per l’espai de la Fundación Telefónica, a veure l’exposició sobre Houdini. Espero poder veure-la una altre dia més a poc a poc, però la passada ràpida em va agradar. Houdini va adaptar de forma encara més moderna el que va fer Robert Houdin, i mereix ser estudiant des de diferents vessants. Més enllà de l’escapisme, l’aspecte potser més conegut de Houdini, m’interessa el seu vessant de mentalista, fins i tot de (pseudo)espiritista. Dels clàssics se n’aprèn molt.

Certament, a Madrid hi ha d’altres ofertes culturals. Però el temps és un bé escàs.