Fent tallers de La Màgia del Color a English Time Masterclass, Figueres #magcol

Aquest matí hem participat a l’English Time Masterclass de l’Alt Empordà, al Pavelló de Figueres, que és la cloenda del curs de ddiversos grups d’estudiants de 2n d’ESO que un dia per setmana fant tota la docència en anglès. Igual que vam fer l’any passat, hem portat 3 tallers amb diversos jocs del nostre projecte de Màgia i Ciència amb el fil argumental del color.

Aquesta activitat, que dura tot el matí, té tres circuits diferents, on cada estudiant fa 8 tallers de 20 minuts. A diferència de l’any passat, on hi vam portar tres tallers iguals, aquest cop els hem fet una mica diferents, encara que alguns jocs han estat compartits, i fins i tot hem anat variant els jocs al llarg dels 8 períodes, altrament la rutina fa que sigui molt cansat dur a terme els tallers.

 

Els tallers els hem dut a terme la Judit Torrent, en Marc Castaño i en Marc Herze, que s’han responsabilitat de cadascun dels tres tallers, i que ja hi van fer l’any passat, amb la incorporació de l’Anna Torrecillas, que està aprenent jocs de màgia i ciència amb la incorporació al nostre grup. L’Anna ha anat intervenint en cadascun dels 3 tallers. A tots ells, moltes gràcies per haver pogut venir a Figueres aquest matí.

 

Més enllà de jocs de la Màgia del Color basats en efectes matemàtics (binari i mentider dels aliments, per exemple), en cordes de colors llampants, i en la cartomàgia amb efectes relacionats amb els colors vermell i negre de les cartes, hem fet tres efectes químics acolorits: l’ampolla blava que es torna transparent i torna a ser blava de forma repetida, la visió de tres flames de colors, i l’espectacular evolució del color d’una solució de permanganat potàssic remenada amb un xupa-xups.

 

 

Hem completat els jocs amb vàries il·lusions òptiques i, és clar, amb varis Baby Hummer de quatre cartes que sempre deixen bocabadats els participants.

En el meu cas, la meva tasca ha estat més de supervisió, però he rellevat als tres responsables perquè reposessin… i he aprofitat per fer tres coses una mica diferents: la màgia del color del cub de rubik, la màgia del color dels flexàgons, i la màgia del color del calendari (els WeekDayRings). No és pas fàcil fer tallers que demanen atenció, perquè la fressa al pavelló és inevitable. Fins i tot he fet una mica de malabarisme, quan un participant m’ha deixat les seves boles fetes amb cereals i globus tallats, en veure que parlava de malabarisme amb Cubs de Rubik.

 

Moltes gràcies també a l’equip organitzador, als professors implicats en l’English Time Masterclass… i un agraïment per la suggerència d’un bon lloc per dinar abans de tornar a Girona.