La Màgia del Color, al Círculo de Bellas Artes de Madrid #magcol

Avui he tingut l’oportunitat d’acompanyar en Fernando Blasco i fer “La Màgia del Color”, al Círculo de Bellas Artes de Madrid, amb l’organització de la UCC de la Universitat Politècnica de Madrid. Al matí, hem fet un breu “Science Corner” al mateix carrer d’Alcalà on hi ha l’edifici, que per cert és molt interessant. I per la tarda, hem fet una actuació on hem fet una selecció de jocs nous i adaptats relacionats amb el color.

(foto @otri_upm)

Ha estat divertit pel matí haver de captar públic entre els passavolants. Emulant en Tip i Coll, en Fernando parlava en castellà i jo el traduïa en francès. Han passat també catalans, fins i tot italians. Però la màgia sempre és la mateixa. Amb la seguretat dels jocs basants en propietats matemàtiques, hem gosat fer el joc del xupa-xups que fa canviar màgicament de color un got d’aigua màgica, però els resultats no han estat prou espectaculars (hem posat massa pols màgica).

La tarda ja hem pogut actuar al teatre del Círculo, amb micros de diadema i bona visibilitat. En Fernando ha mostrat com són els píxels d’una pantalla d’ordinador, i jo he fet un petit joc màgic amb un Cub de Rubik. Són pinzellades per innovar en els altres efectes que solem fer, sempre relacionats, aquest any, amb el color. Perquè el projecte que ha finançat la FECyT a en Fernando Blasco té una tasca de “La Màgia del Color” (hashtag #magcol). I el joc del xupa-xups ha sortit molt millor, com es pot observar a la foto. Hem fer un taller ràpid d’hexaflexàgons amb paper d’origami bicolor (amb una creu interior, tetratetraflexàgon del G4G).

La jornada estava emmarcada en una Fira de Ciència anomenada “Con Ciencia en la Escuela“, semblant a la Fira Ciència entre Tots” que es fa a Girona. Hi ha grups d’estudiants de secundària que fan experiments i que se’ls mostren mútuament, a part d’ensenyar-los al públic que pugui haver-hi.

Moltes gràcies a l’organització i a en Fernando per donar-me la possibilitat de conèixer el CBA. Perquè la vista de Madrid, al vespre, cap a l’Oest, ha estat fantàstica.